Mä osasin!





Koin tänään samanlaista onnistumisen riemua kuin Eevi jostain uudesta oppimastaan jutusta.
Sattumoisin oma äitini oli myös meillä käymässä, joten sain huutaa:
Äiti, mä osasin!

Jos et ole selvillä miksi tällainen tunnekuohu yhdestä piirakasta, 
voit lukea aikaisemman version täältä.

Totesin, ettei pidä jäädä tuleen makaamaan vaan samantien hypätä takaisin pyörän selkään, tai pikemminkin uunin ääreen. Edelliskerralla jo yritin etsiä omaa tähän soveltuvaa pienempää vuokaa, mutta se näyttäisi mystisesti kadonneen keittiönkaapista, joten hieman varioituna tästä nyt tuli tällainen kokonainen pellillinen. Täytettä on tietysti tässä ohuemmalti, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että tätä voi syödä useamman palan ;)
Ja oli siis tositositosi hyvää, voin suositella!


Loppuun vielä ohje, joka bongattu Belle Baien blogista.

Cheesecake Brownie bars

Pohja

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Sulata rasva ja lisää siihen sokeri ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina voimakkaasti sileäksi ja levitä se sen jälkeen voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa alimmalla tasolla n.20 minuuttia. Pohja saa olla hieman tahmainen nostettaessa pois.

Täyte
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 100g valkosuklaata
Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen. Kaada lopuksi sekaan sula suklaa. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja nosta uuniin. Paista piirasta 12 minuuttia tai siihen asti, että täyte alkaa jähmettymään. Nosta piiras ulos uunista ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen annospaloiksi leikkaamista.

Jos haluat pintaan marmorikuvioinnin, ota 1/3 täytteestä sivuun ja lisää siihen 50 g sulaa tummaa suklaata. Leivitä kakun päälle ensin valkosuklaatäyte ja lusikoi sen jälkeen tummasta suklaasta osioita valkosuklaatäytteen päälle. Vedä veitsellä marmorikuvio ja paista kuten edellä.


16 kommenttia

  1. Oi, tulipas siitä nyt nätti. Tekee mieli kokeilla tuota ohjetta!

    VastaaPoista
  2. Näyttäähän tuo kieltämättä hieman erilaiselta kuin se ensimmäinen versio :) Ihana että sait nyt kokea sen onnistumisen riemun :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä sinä, kun lähdit heti uudestaan kokeilemaan! Mullahan on sekä pullat että nyt se kuivaakku jäänyt kokeilematta uudestaan. Joku päivä mä vielä uskaltaudun taas.

    VastaaPoista
  4. Jee, sä teit sen! Herkullisen näköinen piiras.

    VastaaPoista
  5. Hmmm, kyllähän tämä hieman erilaiselta näyttää kuin se aijempi :D Tosi herkullisen näköistä, pitää joskus testata.

    -Kirsi

    VastaaPoista
  6. Tämä versio näyttää jo todella hyvältä :)

    VastaaPoista
  7. Kylläpä näyttää hyvältä! Ja kieltämättä aika paljon paremmalta kuin edellinen ;)
    Oon kyllä ihan samaa mieltä tosta, että jos on ohuempi pala niin sitten voi hyvin syödä vähän useammankin :)

    VastaaPoista
  8. Tulipa siitä kaunis, tosi hyvä näköistä! Pitää laittaa resepti korvan taa :)

    VastaaPoista
  9. Mahtavaa onnistumisen iloa, hyvä sinä! Näyttää muuten tosi herkulliselta, pitää ehdottomasti kokeilla jos vaikka onnistuis:)

    VastaaPoista
  10. Mitä variaatioit kun teit isolle pellille? Pysyyko palat hyvin kasassa vai tuliko liian ohut?

    VastaaPoista
  11. Jee :D Hyvä Sini, onnistuit :)
    Hyvältä näyttää, joten täytyy kokeilla reseptiä tässä lähiaikoina.

    VastaaPoista
  12. Hih, kiitos kaikille kommentoijille kun jaoitte tämän ilon ;)

    Anonyymille: Täytettä laitoin himpun verran enemmän, mutta siis ajattelisin että jos haluaa yhtä paksun kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa niin tekee vain tuplana ja pitää hiukan kauemman aikaa uunissa. Ohuenakin tuli kyllä oikein onnistunut ja kun jäähdytin kunnolla jääkaapissa niin pysyi tosi hyvin kasassa ja pohja oli itseasiassa tosi jämäkkä!

    VastaaPoista
  13. Sama anonyymi vielä...Jos juhlatarjoiluksi tekee niin onko sentyyppinen et voi tehdä edellisenä päivänä (paranee "vanhetessaan") vai oisko saman päivän juttu...? Sä voit kohta pitää leivontablogiakin ;)

    VastaaPoista
  14. Mun mielestä just semmonen että paranee kun saa vähän aikaa olla, näissä kannattaa varmaan säilyttää ilman kupua tms ettei pinta hikoile kovasti ja pohja sitten pehmene liikaa. Mä maistoin pienen palan tänään ja oli hyvää eikä ollut pehmennyt yhtään, osan laitoin eilen jo pakkaseen. Ja hei, ei ehkä ihan näillä meriiteillä vielä leivontablogia pystyyn ;)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!